“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

A Kosztolányi Céltársulás delegációja Szilágyi Zoltán lelkésszé szentelésén

Farkas Ákos beszédet mond a hertelendyfalvi református közösségnek

2017. november 3-án lelkésszé szentelték Szilágyi Zoltánt, eddigi segédlelkészt, a Kosztolányi Céltársulás korábbi elnökségi tagját. A szertartásra az al-dunai székely faluban, Hertelendyfalván került sor, ahol a Céltársulást és a Nemzetstratégiai Szakkollégiumot Farkas Ákos, a szakkollégium vezetője, Nagy Balázs pénzügyi titkár, illetve Vlasits Tamás tagtársunk képviselték.
A Kosztolányi Dezső Céltársulás delegáltjaként, Farkas Ákos köszöntötte Szilágyi Zoltánt és tolmácsolta Barkóczi Csaba Elnök Úr szavait. Beszédében azonban nem csupán az új lelkészhez, hanem a vajdasági református közösséghez is szólt, biztosítva őket az anyaország és azon belül a Kosztolányi Céltársulás támogatásáról.
„Felemelő érzés volt látni, ahogyan a református egyház méltóságai és felekezettől függetlenül, az egész dél-bánsági magyar közösség üdvözli az új lelkipásztort, az egyébként erdélyi származású Szilágyi Zoltánt. Az esemény üzenete mindhármunk számára egyértelmű volt: van magyar és református jövő a Kárpát-medencében!” – összegezte Farkas Ákos a delegáció tapasztalatait.