“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Sport

A Kosztolányi Dezső Céltársulás pécsi egyetemi ifjúsági szervezetének szervezésében 2014-ben jótékonysági futásra és futball kupára, 2015-ben jótékonysági futásra került sor. Utóbbi esetében egyetemi mozgalmunk a PTE 1367 Történelmi Emlékfutáshoz csatlakozott. A rendezvényekről készült beszámolóinkat alább olvashatják.

Jótékonysági Futball Kupa 2014

DSCF4296
A 2014. évi futball torna győztesei

A 2014. november 25-ről 26-ra virradó éjszakán került megrendezésre Pécsett a Pécsi Fiatalok a Magyarságért által szervezett egyetemi futball kupa, amelynek helyszíne a PTE TTK Sportcsarnoka volt. A rendezvényt a Kosztolányi Dezső Céltársulás Pécsi Tudományegyetemen működő szervezete és a PTE Sportiroda közösen szervezte, a fővédnök címet Dr. Bódis József, az egyetem rektora vállalta. A labdarúgó torna célja a futballozás mellett ezúttal a határon túli magyar iskolakezdők támogatása volt, ugyanis a nevezési díjakból összegyűlt 100.000 Ft-ot a torna szervezői határon túli magyar iskolakezdő diákoknak ajánlották fel, ezzel is segítve a magyar közösségek identitásának megőrzését és a magyarság kulturális fennmaradását a Kárpát-medence országhatáron kívül eső részein. A tornára 14 csapat nevezett. A megmérettetésre az egyetem minden karáról, de a pécsi Nagy Lajos Gimnáziumból is érkeztek játékosok. A rendezvényt továbbá a Pécsi Sörgyár is támogatta, akik 6 karton dobozos sört biztosítottak a játékosoknak, valamint további 1-1 kartont az arany-, az ezüst- és a bronzérmes csapatoknak. Az egyetemtől a 6 legjobban szereplő csapat focilabdát kapott ajándékba, míg a dobogósok emellé helyezésüknek megfelelő serlegeket is. A megmérettetést végül a “Beoffteam” (Tapasztó Dávid, Szabó Dániel, Szende Viktor, Hadobás Gergő, Kővári Levente, Hoffbauer Antal, Gelencsér Péter, Al-Saidi Jarir, Kolat Krisztián, Wieland Zsolt összeállítás) nyerte. Második lett a “Sevilla Sekanál” harmadik pedig a “Váltókezelők” csapata. A legjobb kapusnak járó különdíjat Szabó Dániel, a “Beoffteam” hálóőre, míg a legjobb mezőnyjátékos címet Végh Gábor, a “Sevilla Sekanál” támadója kapta. A torna gólkirálya 9 találattal Kopeczky Nándor, testnevelés szakos hallgató, a “Szedi FC” csapatkapitánya lett. A kb. 100-120 egyetemista részvételével lezajlott torna jó hangulatúra, a mérkőzések nagyon sportszerűre sikerültek, a szervezőknél sokan érdeklődtek a folytatásról.

PTE 1367 Történelmi Emlékfutás 2015

futáshoz
Csapatunk a PTE 1367 Történelmi Emlékfutás után

A PTE OIG Sportiroda a PTE történelmének legnagyobb emlékfutására készül 2015. március 11-én. A cél az volt, hogy egy szimbolikus futással 1367 hallgató teljesítsen 1367 métert. A Pécsi Tudományegyetem 2017-ben ünnepli fennállásának 650. évfordulóját. Magyarország első egyetemének jubileumát méltó módon kívánja megünnepelni az intézmény. Az egyetem ennek érdekében már 2015-ben megrendezte felvezető programként a “PTE Történelmi Emlékfutás 1367” elnevezésű eseményt. A futók 18.00 órakor két egyetemi helyszínről startoltak: a fehérbe öltözött futók a Sörháztól, a kékbe öltözöttek pedig a 48-as térről indultak, majd mindkét irányból a Széchenyi térre értek be. Az emlékfutás fővédnöke Dr. Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere és Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora voltak. Az eseményhez csatlakozott a Pécsi Fiatalok a Magyarságért “Fuss a magyar tannyelvű iskolákért” mozgalma is, ezzel is segítve a határon túli magyar gyermekek beiskolázását.