Ajánld fel felesleges atlaszod a Laskói Általános Iskolának!

KEDVES BARÁTAINK! TISZTELT PARTNEREINK!

2015 végén Kovácsevity Anna, a Laskói Általános Iskola igazgatónője azzal a kéréssel fordult a Kosztolányi DezDSCF8260ső Céltársuláshoz, hogy szervezeti hálózatunk által segítsük az intézményük felszerelését náluk hiánycikknek számító magyar nyelvű iskolai atlaszokkal. Rendkívül fontos, hogy a magyar iskolákban tanuló gyermekek ne csak horvát nyelven, hanem magyarul is láthassák, olvashassák és megismerhessék mind a Kárpát-medence, mind a teljes glóbusz földrajzi megnevezéseit, s így ezeket magyarul is magabiztosan használni tudják. Éppen ezért arra kérünk minden olyan személyt, akinek birtokában felesleges általános iskolai, vagy középiskolai földrajzi és/vagy történelmi atlasz van, keressen bennünket az info@kosztolanyiceltarsulas.hu címen és egy előre egyeztetett időpontban önkénteseink átveszik felajánlott atlaszaikat.

Oktatási intézmények felé szeretnénk továbbá jelezni, hogy hasonló megfontolás alapján leselejtezés előtt álló fali térképeket is fogadunk, szintén a Laskói Általános Iskola támogatása céljából.

Várjuk jelentkezésüket! Köszönettel!

2015. január 7.

Kosztolányi Dezső Céltársulás

cropped-Kosztolányi-Dezső-Társaság-I-nagy-v11.png

“Ajánld fel felesleges atlaszod a Laskói Általános Iskolának!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

 1. Tisztelt Kosztolányi Dezső Céltársulás!
  Nagyon nemes célnak tartom felhívásukat. Magam is a Vajdaságban annak idején jó régen csak szerb atlaszokból tanultam. Nincs Sajnos atlaszom, de 10 000 Ft-ot szívesen adok és ebből Önök tudnak venni egy-két éppen olyan atlaszt amire legnagyobb szükség van. Szívesen átutalom a pénzt, vagy ha ide jön valaki akkor annak oda adom. Nekem csak egy a fontos, hogy ez a pénz biztos a Laskói Általános Iskolába jusson el.

 2. Tisztelt Tanárnő!

  Olvastuk nagyvonalú felajánlását honlapunkon, melyet a Laskói Általános Iskola támogatásának érdekében tett.

  A Kosztolányi Dezső Céltársulás ilyen értelemben pénzt nem közvetít, ezért az összeget átvenni nincs módunk, de szívesen konzultálunk Kovácsevity Anna igazgatónővel, s elkérjük az iskola adatait, bankszámlaszámát, IBAN számát, amit továbbítunk Önnek, s akkor utalásos módon támogathatja az intézményt. Ez már csak azért is jobb, mert az iskola így a felajánlott összeget más problémás területre is fordíthatja, pl. sokszor anyagi gondot okoz a gyermekek tízóraiztatása a szülőknek, s így az intézménynek.

  Lehetőség van arra is, hogy személyesen jöjjön el velünk és fizesse be az összeget az iskola pénztárába, a PTE osztatlan tanárszakos hallgatói 2016. február 12., március 4., április 8., április 29. dátumokon utaznak Drávaközbe és Szlavóniába, köztük a Laskói Általános Iskolába is. Amennyiben utalni kívánja az összeget, természetesen akkor is várjuk valamelyik látogatás alkalmával, hiszen a személyes találkozások rendkívül fontosak a határon túli magyarság számára.

  Amennyiben az Atlaszok megvásárlását tartaná leginkább mégis célszerűnek úgy ajánljuk figyelmébe, hogy a Cartographia Tankönyvkiadótól tud rendelni megfelelőt, az alábbi általános iskolai atlaszból említett összegen akár több példányt is:
  http://cartographia.org/catalog/1/iskolai-atlaszok

  Ezeket szívesen átvesszük és elszállítjuk Laskóra.

  Segítségét és felajánlását az iskola nevében is hálásan köszönjük. Várjuk mihamarabbi megtisztelő válaszát.

  Tisztelettel,
  Kosztolányi Dezső Céltársulás

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.