“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Hegyháti Családi Napok: Mágocsi Nyugdíjas Egyesület

2021. szeptember végén vette kezdetét a Hegyháti Családi Napok programsorozatunk. A projekt keretében résztvevő csoportok először három programelem közül választhatnak: csobbanhatnak egyet Magyarhertelenden, a Hertelendi Termálfürdőben, utazhatnak lovaskocsin Barátúr körül Both Gábor hegyháti istállós mester fogatain, vagy evezhetnek egyet Orfűn, a Tekeresi-tavon. Ezt követően közösen ellátogatunk a bodolyabéri szőlőhegyre, ahol a helyi pincéket üzemeltető gazdák és a hegyvidéki méhészetek segítségével kaphatnak bepillantást a túrázók a hagyományos Mecsek-hegyháti agrárvidéket jellemző népi mesterségekbe: a méhészetbe és a szőlészet-, borászat rejtelmeibe. A csoportokat este a rusztikus hangulatú magyarszéki Széki Csárdában vendégeljük meg, egy népies húsételeket felkínáló fatálas vacsora keretében.

A kirándulás lehetőségével elsősorban olyan civil szervezeteket, egyházi közösségeket, baráti társaságokat és hagyományőrző egyesületeket szeretnénk segíteni, akik a hétköznapokban is komoly energiát fektetnek magyar népi tradícióink, keresztény hitvallásunk és konzervatív értékeink megőrzésében.

A program kettős célt szolgál: egyrészt a járvány miatt nehéz helyzetbe került közösségek életet segítjük a kirándulás lehetőségének felajánlásával, másrészt turisztikai szempontból is igyekszünk népszerűsíteni a Mecsek-Hegyhát vidékét, mint érdekes és értékes baranyai úti célt, hiszen a terület magyar kulturális örökségének megőrzését is rendkívül fontos identitáserősítő, nemzetpolitikai célnak érezzük.

2021. december 11-én a Mágocsi Nyugdíjas Egyesület tagjaival kirándultunk. Sajnos a hideg, nyirkos időben a túra hosszabb részét ki kellett hagyni, ami még egy ok arra, hogy 2022-ben ismét velünk tartsanak mágocsi barátaink. Mágocs település iskolája egyéb iránt a Céltársulás cserediákprogramjába is bekapcsolódott korábban, akkor Doroszlón jártak a település tanulói, később pedig fogadták is a doroszlói iskolásokat Mágocson.