“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Közlemény: immár egy kisbusz is szolgálja a határon átívelő kapcsolatok építését

A Kosztolányi Dezső Céltársulás Egyesület 2015 óta szervezi a baranyai és a délvidéki (vajdasági és drávaszögi) magyar intézmények közötti kapcsolatok élénkítését, melynek következtében több mint háromezer fiatal lépte át a határt Magyarországról a szomszédos déli országok magyarok által lakott területeire, valamint onnan is számottevően érkeztek Magyarországra.

Különös figyelmet fordítunk a fiatalok szemléletformálására. Ezért kezdeményeztük a Kosztolányi Tehetségprogram életre hívását abból a célból, hogy ennek keretében a Pécsi Tudományegyetemen tanuló tanárszakos hallgatók a tantervben előírt szakmai gyakorlatuk egy részét drávaszögi magyar iskolákban teljesíthessék. Mintegy 100 egyetemi hallgató élt 2015 óta ezzel a lehetőséggel.

Ehhez a munkához, most már egy 9 személyes kisbusz is rendelkezésére áll a Kosztolányi Dezső Céltársulás Egyesületnek, melyet a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő által kiírt Városi Civil Alap program keretében benyújtott sikeres pályázatunknak köszönhetően tudtunk beszerezni.

A támogatásért köszönet illeti Magyarország Kormányát, a Miniszterelnökséget és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-t.