“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Megemlékezés, 2021. március 15.

“A márciusi fellángolás (…) bölcsője volt a magyar alkotmánynak s éppen ezért sírig tartó kötelessége minden magyar embernek, hogy a szabadság ébredésének emlékét, mely csodálatosan összeesik a tavasz ébredésével, minden évben kegyelettel megülje. Csak így érhetjük el, hogy az utódok soha szem elől ne téveszthessék dicső őseik érdemeit.”
/Cinkotai Nagy Ince/
Idén is csendes a megemlékezés.
A Nemzeti Dalt csupán magunkban szavalhatjuk, a beszédek helyét átvette a néma főhajtás, a tömegeket a szűk körű tiszteletadás.
Szakkollégiumunk számára fontos, hogy őrizzük a múlt dicsőségének szellemiségét, emlékeztessük magunkat és tanuljunk belőle, elődeink mit tettek a hazáért.
A mai nap folyamán titkárunk néhány tag kíséretében helyezett koszorút Petőfi Sándor szobrához, valamint a tagság Majdán János, szakkollégiumunk korábbi elnökének előadását hallgathatja meg a 173 évvel ezelőtti eseményekről.
<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fkosztolanyiszakkoli%2Fposts%2F5252148878193148&show_text=true&width=500″ width=”500″ height=”806″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share”></iframe>