“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Pályázati felhívás: Rendszerváltozás Baranyában 1989-2019

A Rendszerváltozás Történetét Kutató Intézet és Archívum és a Kosztolányi Dezső Céltársulás pályázatot hirdet középiskolás diákok és egyetemisták részére „Rendszerváltozás Baranyában 1989-2019” címmel. A kezdeményezés védnöke dr. Őri László Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere és Fazekas Róbert, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke.

A pályázat célja:

– olyan családi és helyi történetek összegyűjtése Baranya megyében, amelyek a rendszerváltozás korát hívatottak bemutatni esszé, tanulmány vagy interjú formájában.

– olyan tárgyi emlékek; választási plakátok, szórólapok, iratok, dokumentumok, kéziratok összegyűjtése, amelyek a rendszerváltozás korabeli politikai, gazdasági történéseknek állítanak emléket. (A pályázó dönthet úgy, hogy a benyújtott dokumentumokat a pályázat lezárulta után visszakéri, illetve átadja a Rendszerváltozás Történetét Kutató Intézet és Archívumnak, amely gondoskodik az iratok őrzéséről és tudományos igényű kutathatóságáról.)

– olyan 3-5 perces videó, rövidfilm elkészítése dokumentumfilm vagy mélyinterjú formájában, amely a rendszerváltozás időszakát és annak következményeit mutatja be Baranya megye különböző településein.

A pályázó középiskolások és egyetemisták a fenti három kategóriában (tanulmány/tárgyi emlék/dokumentumfilm) indulhatnak. A beérkezett pályázatok alapján az első, második és harmadik helyezetteket díjazzuk.
A díjazottak nyereménye oklevél, könyvjutalom és egy egynapos kirándulás, amelyet a Kosztolányi Dezső Céltársulás szervez a horvátországi Dél-Baranya rendszerváltozás korabeli délszláv háborús helyszíneihez.

A pályázati anyagok leadása postai úton vagy személyesen történhet papír alapon, dokumentumok/iratok esetében eredetiben, illetve a rövidfilmek esetében CD-n/DVD-n a Kosztolányi Dezső Céltársulás egyetemi irodájában: 7624 Pécs, Boszorkány út 2. – Boszorkány Kollégium, 010-es iroda (hétköznap munkaidőben 8.00 és 16.00 között)

A pályázat beadási határideje: 2019. október 22.

Pécs, 2019. június 16.

Barkóczi Csaba dr. Őri László Bíró Zoltán
elnök alpolgármester főigazgató
Kosztolányi Dezső Céltársulás Pécs Megyei Jogú
Város Önkormányzata
Rendszerváltozás Történetét Kutató Intézet és Archívum