“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

IV. Kosztolányi Cserediákprogram, őszi szakasz

December 11-én megkezdődött a Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Magyar Nemzeti Tanács immáron közös projektjeként szervezett Kosztolányi Cserediákprogram első etapja a 2018/2019-es tanévben. Ez alkalommal Vajdaságból, a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolából érkezett hét tanuló városunkba, akiket a Testvérvárosok Terei Iskola fogadott és ottani gyerekek családjainál laktak.
Délelőttönként a vendéggyerekek pécsi társaikkal jártak iskolába, majd a belvárosban töltötték délutánjaikat, megismerve Pécs kulturális értékeit.
Kedden a 4. századból ránk maradt Ókeresztény Sírkamrák meglátogatására került sor, majd ismerkedtek a Zsolnay kerámiagyár műtárgyaival a Zsolnay Múzeumban és körültekintettek az évente megrendezendő adventi vásárban.
Szerdán a Testvérvárosok Terei Iskola kis- és nagykórusa hangversenyen lépett fel a Pécsi Székesegyházban, melyben szerepet vállaltak a Cserediákprogram résztvevői is.
December 13-án, csütörtökön pedig a Zsolnay Kulturális Negyeded látogatta meg a csoport, ahol idegenvezetés kíséretében megismerték a Zsolnay család munkásságát és életét, megcsodálták a Rózsaszín Kiállítást és a selyemcukorka készítésének fortélyait, játszottak az Interaktív Varázstérben és előadást hallgattak a Planetáriumban.