“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Pécsi ANK-s diákok Mikulás-túra alkalmából a Vajdaságban

December 6-án, Mikulás-napi kirándulás keretében, alkalma adódott a pécsi Apáczai Nevelési Központ 60 általános iskolás diákjának meglátogatni Vajdaság négy települését és megcsodálni a délvidéki magyarság szimbolikus értékű helyszíneit; Zombort, Szabadkát, Zentát és Tóthfalut.
A kirándulás első megállója Bács-Bodrog vármegye egykori székhelye, Zombor volt, ahol a gyermekek megtekintették az egykori vármegyeházát, annak tanácstermét és megcsodálták Eisenhut Ferenc festményét, mely az 1697-es zentai csatát ábrázolja. A csoport utána Szabadkára utazott, ahol a magyar szecessziós stílusú városházán és annak tanácstermében fogadták őket. Majd egy belvárosi sétát követően a diákcsoport Tóthfalu felé vette útját, ahol az építés alatt álló Mini Délvidék makettparkot és a katolikus templom előtt álló Királyok és Szentek parkját tekintették meg. Az utazás a zentai csata emlékművének felkeresésével végződött.
A kirándulás idegenvezetője egyesületünk tóthfalusi származású önkéntese, Faragó Zoltán volt. A Kosztolányi Dezső Céltársulás által szervezett utazás dr. Csizmadia Péter, Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata képviselőjének felajánlása által valósult meg.