“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

III. Kosztolányi Cserediákprogram

Az óbecseiek és pécsi Mátyás Király utcai iskolacsoportja a pécsi Széchenyi-téren

Idén is megszervezésre került a Kosztolányi Cserediákprogram, melynek tavaszi szakasza március 19. és 21. között zajlott le. A program pécsi részére az óbecsei Samu Mihály Általános Iskola diákjai érkeztek, hogy viszontlássák barátaikat a Mátyás Király Utcai Általános Iskolából, akikkel tavaly októberben ismerkedtek meg.
A látogatás városnézéssel kezdődött és a téli hideg ellenére a csoport megtekintette a Király utcát, a Széchenyi-teret, a Dóm-teret és alkalmuk adódott feljutni a Székesegyház tornyába is. 20-án miután a pécsi és óbecsei gyerekek közösen részt vettek az iskolai órákon, az Ókeresztény Sírkamrákat tekintették meg, majd a Zsolnay Kulturális Negyedben folytatódott a program, ahol a diákok idegenvezető kíséretében sétáltak az egykori gyárban, megnézték a Rózsaszín Kiállítást, a Nosztalgia Cukorkamanufaktúrát, a Planetáriumot és játszottak az Interaktív Varázstérben.
Harmadik nap a Mátyás Király Utcai Iskola szervezésében a csoportnak a Zsolnay Múzeumba, a Vasarely Múzeumba és a Pécsi Nemzeti Színházba adódott lehetősége elmenni.

A temeriniek és a pécsi Apáczai Csere János iskola csoportja a Péterváradi várban

Ugyanebben az időszakban a temerini Kókai Imre Általános Iskolába a pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola diákjai látogattak el és a fogadó iskola diákjainak családjainál laktak.
Délelőttönként a temerini és a pécsi csoport együtt járt iskolába, délutánonként pedig kulturális és játékos programokon vettek részt, sőt ellátogattak Újvidékre és Péterváradra is.