“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Beiskolázási Program – Bácsfeketehegy

A Kosztolányi Dezső Céltársulás immár harmadik éve támogatja ösztöndíjjal a bácsfeketehegyi magyar első osztályos diákokat.
2015-ben tizenegy, 2016-ban tizenhét, 2017-ben pedig húsz magyar első osztályos kapott egyszeri ösztöndíjat, amelyet hagyományosan a Pécsi Tudományegyetem hallgatói adtak össze a jótékonysági sportrendezvények alkalmával. A növekvő létszám nagyon jó hír a magyar tagozat számára, hosszú évek óta idén először többen kezdték magyar nyelven tanulmányaikat, mint szerbül.
Barkóczi Csaba, a Céltársulás elnöke az ünnepségen kiemelte, hogy az ösztöndíjak mögött több ezer magyarországi egyetemistának a délvidéki magyarokkal érzett szolidaritása áll.
A Kosztolányi Dezső Céltársulást Barkóczi Csaba elnök, Beke Zoltán alelnök és Nagy Balázs pénzügyi titkár képviselték Pécsről, míg Bácsfeketehegyen Bojtos Béla polgármester és iskolaigazgató, valamint Sárközi István, a Feketics Művelődési Egyesület elnöke vett részt a rendezvényen. A kezdeményezésről a vajdasági Magyar Szó napilap is beszámolt.