“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Szenn Pétert választották meg a horvátországi református egyház püspökének

Szenn Péter püspök. Kép forrása: Keppel Ákos / reformatus.hu

Szenn Péter, a szlavóniai Haraszti lelkésze és egyesületünk ottani képviselője lett megválasztva november 11-én a horvátországi református egyház püspökének.
A Magyar Idők napilap beszámolt a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház zsinatának püspökválasztásáról, melyre Laskón került sor. (Az interneten elérhető cikket ide kattintva lehet megnyitni.)
Szervezetünk elnöke, Barkóczi Csaba levélben gratulált az új püspöknek, levél melyet alább idézünk:

„Nagytiszteletű Úr!
Kedves Péter!

Csak a múlt hét végén értesültem róla dr. Kádár Péter főigazgató úrtól, a Pécsi Református Kollégium vezetőjétől, hogy a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház zsinata Téged választott az egyház új püspökévé.
Megválasztásodhoz ezúton is szívből gratulálok a Kosztolányi Dezső Céltársulás teljes tagsága és elnöksége nevében egyaránt.
Munkádat kísérje az Isten óvó szeretete és a drávaszögi és szlavóniai magyar közösség beléd vetett bizalmának töretlensége.
Hiszem és tudom, hogy püspökké választásoddal a horvátországi reformátusok egy új időszak elé néznek, melynek eredménye a Reformáció 500. évfordulóján csakis a nemzeti öntudat megerősödése és református hitünk Dráva menti felvirágzása lehet.

Pécs, 2017. november 27.

Áldást és békességet kíván,
Barkóczi Csaba
elnök
Kosztolányi Dezső Céltársulás”