“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

II. Kosztolányi Cserediákprogram

Október 10. és 13. között zajlódott le a Kosztolányi Cserediákprogram idei szakasza, melyen ez alkalommal a temerini Kókai Imre Általános Iskola 26 tanulója utazott Pécsre, járt iskolába és lakott együtt az Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ 26 diákjával, míg a pécsi Mátyás Király Utcai Általános Iskola kb. 50 tanulója az óbecsei Samu Mihály Általános Iskolába látogattak el, hasonló programra.
A temerini vendégeink iskolai órák után kulturális programokon vettek részt, pontosabban szerdán a Zsolnay-negyedet járták be, csütörtökön a belvárost és az Ókeresztény Sírkamrákat ismerték meg idegenvezetéssel és pénteken pedig Pécs panorámáját tekintették meg a Havihegyről.

Közös csoportkép a temerini Kókai Imre Általános Iskola és a pécsi Apáczai Nevelési Központ diákjaival és kísérőtanáraikkal a Zsolnay-negyedben, a Gyugyi kiállítás épülete, a Sikorski-villa előtt

Az Óbecsére ellátogatott csoport három települést, az Óbecsei Bogdán-kastélyt és egy tanyát is meglátogattak, pontosabban megnézték Óbecse két templomát, a Tisza-partot, elutaztak Péterváradra és Újvidékre, illetve a Temerini tájházban néptáncoltak és népi játékokat próbáltak ki.

A pécsi Mátyás Király utcai Általános Iskola és az Óbecsei Samu Mihály Általános Iskola közös csoportja

Az Apáczai Nevelési Központ, illetve az Óbecsei diákcsoport várhatóan 2018 tavaszán fogják viszonozni a látogatást.
(A két fényképre kattintva a két csoport programjának részletesebb leírása olvasható el és az események fényképalbuma tekinthető meg Facebook oldalunkon.)