“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Cserediákprogram: Pécsi Református Kollégium diákjai Szlavóniában

2017. június 9-én a horvátországi Szentlászlón és Harasztiban is folytatódott a Céltársulás cserediákprogramja. Az érkezés napján a pécsi Református Kollégium Általános Iskolájának diákjait a Szentlászlói Általános Iskolában fogadták szlavóniai vendéglátóik קישור בתוך הבלוג.

Magyarországi és szlavóniai magyar diákok Kapornán

Másnap, tanítás után a Harasztiban és Szentlászlón vendégeskedő gyerekek vendéglátóikkal közösen ellátogattak Kapornára, a nemrég felújított Szent György Templomba, amely az egyik legrégebbi magyar emlék a térségben, a falát díszítő freskók a 13. századból származnak. A délután további részét Harasztiban töltötték, ahol a falu nevezetességeinek megismerése (Református templom, Tájház) mellett, közös sütéssel, népdalénekléssel, játékokkal telt a délután.

A program harmadik napján, csütörtökön, a pécsi vendégek Szentlászló történelmével ismerkedtek meg. Megtekintették az árpádkori magyar település nevezetességeit, melyeken mai is jól látszik a ’90-es évek elején lezajlott délszláv háború pusztítása.

Kirándulás Kopácson

A záró napon, pénteken a Kopácsi-réten és az eszéki Állatkertben jártak a pécsi Református Általános Iskola diákjai és szentlászlói, harasztii fogadóik.

Búcsúzás Szentlászlón

A diákcsere május 13-án, szombaton ért véget, a pécsi Református Általános Iskola tanulói is elbúcsúztak szlavóniai barátaiktól a mihamarabbi viszontlátás reményében.