“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Pécsi Kalandozások – Ada

Adai és törökfalui diákok a Dzsámi előtt

A Kosztolányi Dezső Céltársulás 2017-ben második éve indította útjára Pécsi Kalandozások programsorozatát a Pécsi Zsolnay Örökségkezelő támogatásával. A program keretében idén is délvidéki és horvátországi magyar diákcsoportoknak lesz lehetőségük ellátogatni a Dél-Dunántúl legnagyobb városába.
A 2017. évi program március 14-15-én indult, amikor is nemzeti ünnepünk alkalmából a bácskai Adáról és Törökfaluból érkeztek diákok Pécsre. Vendégeinket érkezésüket követően Dr. Őri László, Pécs Város alpolgármestere köszöntötte, majd lehetőség nyílt a turisták elől egyébként zárt, csak a város vendégei számára látogatható Városháza tornyából kitekinteni a baranyai megyeszékhelyre. A csoport a Zsolnay Negyed mellett megtekintette Pécs történelmi belvárosát, beleértve az UNESCO világörökség részét képező ókeresztény sírkamrákat is, valamint részt vettek a március 15-i városi ünnepségen, ahol az egyetem rektora, Prof. Dr. Bódis József mondott beszédet.
Hazafelé mohácsi városnézéssel zárult a program.

A diákokat Adáról Bagi Magdolna és Krizsák Klára tanárnők, valamint Gecse Attila adai járási önkormányzati képviselő, a Céltársulás helyi koordinátora kísérte el Pécsre, ahol Barkóczi Csaba elnök, Konta Gergő, Mateescu Gabriel és Sirok Viktor egyetemista önkéntesek fogadták a vendégeket, Mohácson pedig Haramza Márk kalauzolta a diákokat. A programok a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. támogatásával valósultak meg.