“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

III. Remény Útja, 2017

A Remény Útján

2017. január 23-án (hétfőn), 13.15-kor került sor a III. Remény Útjára, mellyel a második világháború utáni délvidéki vérengzések magyar és német áldozataira emlékeztünk. A résztvevőkkel a pécsi Kossuth téren gyülekezve közösen sétáltunk fel a Kálvária dombra, ahol megemlékező beszédet mondott Decsi István, Pécs Város alpolgármestere, Andócsi János, az Eszéki Magyar Oktatási és Művelődési Központ igazgatója, valamint Barkóczi Csaba, a Kosztolányi Dezső Céltársulás elnöke. A megemlékezés műsorában közreműködtek a pécsi Széchenyi István Gimnázium és a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának tanulói; Teleki Júlia verseit Bende Balázs és Gács Krisztián szavalták el, míg Petrovics Gáli Ilonka visszaemlékezését Velényi Máté olvasta fel, Kovacevic Sinisa pedig konferált.

A rendezvény kezdeményezője és szervezője a Kosztolányi Dezső Céltársulás volt, fővédnöke Dr. Őri László, Pécs Város alpolgármestere.

Az eseményről, amelyen mintegy 250 fő, elsősorban egyetemisták és középiskolások vettek részt, a helyi és az országos média egyaránt beszámolt.