“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Ajándékok az óbecsei Lurkóháznak

15665535_10208009432180298_7282145038331729766_n
Magyar Szilviáék átadják a temeriniek ajándékait az óbecsei Lurkóház iskolásainak

A Céltársulás Temerinben működő munkacsoportja is csatlakozott a nehéz szociális körülmények között élő gyermekekkel foglalkozó bentlakásos iskolák, az óbecsei és dreai Lurkóházak tanulóinak karácsonyi megajándékozásához, amit korábban az újvidéki Apáczai Diákotthon hallgatói kezdeményeztek.
Az ajándékok elkészítését, összegyűjtését és átadását Magyar Szilvia, a temerini cserkészek egyik vezetője, Céltársulásunk temerini munkacsoportjának vezetője szervezte.
Az ünnepségen a vajdasági származású Prof. dr. Kovács Teréz, PTE-s egyetemi oktató is jelen volt, aki szintén ajándékokkal érkezett Óbecsére.

Alább Magyar Szilvia beszámolója az ünnepségen tapasztaltakról:

“A lurkóháziak ünnepi előadásán ott lenni, igazán felemelő érzés volt. A gyerekek ügyesek voltak, talpraesettek, öröm volt látni a mosolyokat az arcukon. Betlehemi előadást tekinthettünk meg, modern köntösben és gyönyörű ünnepi dalokat, illetve flautás produkciókat hallhattunk. A műsor megerősítette bennünk a tudatot, hogy “az embert nem a külső dolgok teszik boldoggá, hanem a jó szívből származó szeretet.” A gyermekek, akik nehéz családi körülmények között élnek, tudják értékelni a legkisebb figyelmességeket és nem veszítették el reményt és a csillogást a szemeikben. Mindennapjaink kis gondjai jelentéktelennek tűnnek az ő útjukhoz mérve. Átadni a jószívű emberek adományait csodás érzés volt. Mi őket képviselve, élményekkel gazdagítottuk szívünket, amivel mi is elmondhatatlanul sokat kaptunk.”