“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Karácsonyi ajándékot kaptak a drávaszögi magyarul beszélő óvodások a Kosztolányi Céltársulástól

p1030886-_px_ex
Magyar óvodások Vörösmarton

A bácskai Doroszló után a Drávaszögben és Szlavóniában is sor került a Kosztolányi Dezső Céltársulás karácsonyi ajándékainak átadására a horvátországi magyar óvodások részére, december 20-án. A Céltársulás képviseletében Czente Petra, Nagy Balázs, Barkóczi Csaba és Mateescu Gabriel adták át az ajándékcsomagokat.
Az ajándékozás során 83 magyar óvodás részesült idén karácsonyi ajándékcsomagban; Vörösmarton, Csúzán, Laskón, Várdarócon, Kopácson, Eszéken, Kórógyon, Hercegszőlősön, Frigyesföldön, Sepsén, Karancson és Újbezdánban. Az ajándékcsomag egy a szülőkhöz szóló levelet is tartalmazott, mely a magyar nyelvű iskola választása mellett szóló érveket foglalja magába.

Az ösztöndíjátadókon Vörösmarton Kollár Kinga igazgatónő, Csúzán Pinkert Renáta óvónő, Laskón Kriják Diána pedagógus, Laskón, Várdarócon és Kopácson, Varga Gábor, a Bellyei Járás Magyar Kisebbségi Tanácsának elnöke, Eszéken, Andócsi János iskolaigazgató, Kórógyon Kel Rózsika iskolaigazgatónő, Hercegszőlősön, Frigyesföldön és Karancson Hajek Viola óvónő, Sepsén Kun Mária tanítónő segített az ajándékok átadásának helyszíni lebonyolításában.