“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Ösztöndíj a doroszlói elsősöknek, ajándék az ovisoknak

Móger Tímea, a Nyugat-Bácska Portál szerzőjének írása

A Pécsi Tudományegyetem hallgatói által alapított és működtetett Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Doroszlói Ifjúsági Szervezet (DISZ) együttműködésének köszönhetően 10 000 forintos ösztöndíjban részesültek a Petőfi Sándor Általános Iskola magyar tagozatra járó elsősei, illetve ajándékot kaptak azok az óvodások, akik jövő szeptemberben iskolába indulnak.

img_33891
A Céltársulás képviselői átadják a karácsonyi ajándékokat

Barkóczi Csaba elnök a Céltársulásról elmondta, lényege, hogy a Dél- magyarországi és a határon túli, elsősorban az egykori Jugoszlávia, a történelmi Dél-Magyarország területén lévő falvak, városok magyarságával tudják tartani a kapcsolatot. Nyáron a doroszlói és a bácsgyulafalvi tanulók kirándultak Pécsre. A kapcsolat él, cserediák programjuk keretében tavasszal Pécsre utaztatják a doroszlói felsősöket. Családoknál lesznek elszállásolva és az ottani iskolával ismerkedhetnek, tanulókként. A magyarországi diákok viszonozzák majd ezt a látogatást. Ilyen módon kívánják fölhívni az anyaországiak figyelmét az itteni értékekre. Csak az idei évben 700 diákot utaztattak Horvátországból, Szerbia terültéről a Dél- Dunántúli régióba, illetve Magyarországról az itteni magyar lakta területekre. A mostani egyszeri ösztöndíj és az ajándékok kapcsán elhangzott, a Céltársulás különböző jótékonysági (sport) rendezvényeinek részvevői, maguk az egyetemisták teremtik meg, lehetőségeikhez mérten ezt a támogatási alapot.

(Az ösztöndíjak és az ajándékok átadását doroszlói részről Klemm Valéria igazgatónő és Gellér Enikő, a Doroszlói Ifjúsági Szervezet elnöke szervezték. – szerk.)

img_33981
Doroszlói óvodások és iskolások a Petőfi Sándor Általános Iskolában