“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Pécsi Kalandozások – Eszék

p1030068
Az Eszéki Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ diákjai Pécsett

2016. október 28-29-én az eszéki Horvátországi Magyar Oktatási és Művelődési Központ diákjaiból és tanáraiból álló 40 fős csoport érkezett Pécsre, a Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. Pécsi Kalandozások programjára. A fiatalok megtekintették a Zsolnay Negyedet és Pécs Város nevezetességeit is.
A program során a Zsolnay Negyedet (Planetárium, Fizika Laboratórium, Porcelán Kiállítás, Cukormanufaktúra), valamint a város nevezetességeit (Barbakán, Pécsi Székesegyház, Dzsámi, Ókeresztény Sírkamrák, Széchenyi tér, Pécsi Magyar Nemzeti Színház, Király utca) mutattuk be a vendégeknek.
Az alkalom különlegessége volt, hogy az Eszéken élő és ott tanulmányait magyar nyelven folytató Nagy Márton Zalán vehette át a Zsolnay Negyed 1000. látogatójának járó emléklapot. A díjhoz Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke, Vincze Balázs, a ZSÖK ügyvezető igazgatója és Páva Zsolt, Pécs polgármestere is gratuláltak.
A diákokat a kirándulás alkalmából az Eszéki HMOMK részéről Ferenczy Nikolett és Oros Attila pedagógusok, a ZSÖK munkatársa, Bödőcs-Balogh Ágnes, valamint a Céltársulás részéről Barkóczi Csaba, Bihari Zsófia, Konta Gergely és Meteescu Gabriel kísérték a két napban.