“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Újvidéki ifjúsági szervezettel bővült a Kosztolányi Dezső Céltársulás

img_9399
Újvidéki és pécsi egyetemisták az Apáczai Diákotthonban, Újvidéken
2016. szeptember 18-án megalakult a Kosztolányi Dezső Céltársulás helyi csoportja Újvidéken, az Apáczai Diákotthonban, ahol az Újvidéki Egyetem hallgatói csatlakoztak közösségünkhöz. A közös cél a városban élő vagy ott tanuló magyar fiatalok összetartásának erősítése. A csoport vezetője a szenttamási származású Kraszulyák Orsolya lett, aki számos ötlettel, elképzeléssel és nagy lelkesedéssel vágott bele a programok szervezésébe. A kapcsolatfelvételt a két város egyetemistái között Szilágyi Zoltán hertelendyfalvi református lelkész kezdeményezte.
 
Baja, Kaposvár, Pécs, Szabadka és Szeged városokat követően Újvidék a hatodik egyetemi város ahol sikerrel debütálnak a Kosztolányi Céltársulás egyetemista fiatalokból álló ifjúsági csoportjai. A szervezet területi képviselői és munkacsoportjai egyébként immár összesen 20 helyszínen vannak jelen a Kárpát-medencében.
 
(A hétvégén egyben Újvidéken közösségépítő hétvégét is tartottak pécsi és újvidéki egyetemisták. A rendezvényről készült fotók hamarosan elérhetőek lesznek facebook oldalunkon.)