“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Egy esztendős a Kosztolányi Céltársulás – Szemeszternyitó hétvége Orfűn

14322283_1089987321084873_5836498903666258148_n
A közös nyelv, a kultúra és a barátság mellett sok más is összeköt bennünket

A Kosztolányi Dezső Céltársulás alapításának 2016. szeptember 8-án ünnepeltük első évfordulóját. Ebből az alkalomból Tóth Martin Dávid alelnök szervezésében, 2016. szeptember 10-11- i hétvégén került sor egy születésnapi tanévnyitó hétvégére Orfűn, ahol a Céltársulás pécsi egyetemista önkéntesei mellett a VIFÓ, azaz a Vajdasági Ifjúsági Fórum küldöttsége is képviseltette magát.

A délelőtt közös főzéssel indult Orfűn, amelyet Herr Dávid pécsi egyetemista, a Céltársulás önkéntese koordinált a bogrács körül. Az ízletes magyaros ebédet követően a résztvevők ismerkedős játékokon vehettek részt, amelyeket Dukai Edit vezetett le. Délután egy rövid túrára is sor került az Orfűi-tó mentén, amelynek végén lehetőség nyílt palacsintázásra és jégkrém fogyasztásra az orfűi Aquaprak büféjében.

A túrát követően Barkóczi Csaba, a Kosztolányi Dezső Céltársulás elnöke tartott előadást a szervezet tevékenységéről és délvidéki missziójáról. Az előadás egy fórummal zárult, ahol a résztvevők a délvidéki egyetemistáknak a Céltársulás tevékenységébe való bekapcsolódásról egyeztettek, valamint a délvidéki egyetemi ifjúsági szervezetek és a KDCE szorosabb együttműködéséről. A fórumot követően a délvidéki résztvevők is felajánlották csatlakozásukat közösségünkhöz. A vacsorát követően a zentai származású Molnár Balázs, a Kosztolányi Dezső Céltársulás

küldő tanácsadó testületének képviselője (egyben a pécsi Antall József Tudásközpont irodavezetője) tartott közösségépítő tréninget a társaságnak, ami megadta az este hangulatának alapját is. A rendezvény éjszaka csapatjátékkal és kötetlen beszélgetéssel zárult. A program sikerén felbuzdulva várjuk a folytatását a kezdeményezésünknek.

A rendezvényt az orfűi Barátság Kulcsosház rendelkezésünkre bocsátásával, Koltai Péter, Szentlőrinc Város polgármestere támogatta.