Nagy Imre mártír miniszterelnökre emlékeztünk

DSCN8222
Nagy Imrére emlékeztünk

2016. június 16-án délután Nagy Imre mártír miniszterelnök újratemetésének évfordulójára emlékeztünk Pécsett, a 48-as téren, ahol egykori politikai elítéltek és mai egyetemisták közösen idézték fel a forradalom ikonikus alakjának számító államférfi és mártírtársai emlékét.

A megemlékezésen résztvevőket Dr. Debreczeni László, nyugalmazott tisztifőorvos, egykori politikai elítélt köszöntötte, majd Antal Imola Réka, a Kosztolányi Céltársulás önkéntese, a PTE Művészeti Kar magánének szakos hallgatója, elénekelte a Himnuszt.
A rendezvényen Pécs Város részéről beszédet mondott Dr. Őri László alpolgármester, a főként egyetemi hallgatókat tömörítő Kosztolányi Dezső Céltársulás képviseletében pedig Barkóczi Csaba, a szervezet elnöke szónokolt. A megemlékezést a Janus Egyetemi Színház színészeinek előadása színesítette.
A rendezvény végén a résztvevők egy szál fehér szegfűt helyeztek el az ’56-os emlékoszlopnál.

“Nagy Imre mártír miniszterelnökre emlékeztünk” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Kedves fiatal Barátaim!
    A Pécs-Baranyai politikai szervezetek rendezvényeinek sorában jeles alkalom a június 16.-i megemlékezés Nagy Imre és a mártírtársai, valamint a forradalom utáni megtorlás során kivégzett forradalmárok áldozatáról. Örvendetes,hogy ez alkalommal is jelen voltak, sőt szereplést vállaltak a mai egyetemi ifjúság képviselői. Jelesül a Kosztolányi Céltársulás tagjai. Barkóczi Csaba tartalmas megemlékező beszéde,valamint a többi közreműködő produkciója nagyban emelte a megemlékezés színvonalát. Ezúton is szeretném köszönetünket tolmácsolni mindnyájatoknak. Kérem,hogy az ’56-os forradalom 60.jubileumának további rendezvényein is képviseljétek a mai ifjú nemzedéket. Üdvözlettel:
    Debreczeni László az ’56-os Diákparlament Társaság elnöke

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.