“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Védőháló a családokért Dél-Magyarországon

NOE_Együttműködés
Herbert Gábor (Pécsi Nagycsaládosok) és Barkóczi Csaba (Kosztolányi Dezső Céltársulás)

2016. június 1-jén együttműködési megállapodást írt alá Barkóczi Csaba a Kosztolányi Dezső Céltársulás és Herbert Gábor a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület részéről.

A megállapodás előzménye, hogy a Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület már évek óta ápol jó kapcsolatot, hiszen a nagycsaládosok korábban több Kárpátaljára és Bácskába irányuló jótékonysági felhívásunkhoz is csatlakoztak, a tavaszi szemeszterben pedig közös előadássorozatot indítottunk a házasság és a nagycsalád intézményének népszerűsítésére a Pécsi Tudományegyetemen, Nagy Péter, a Pécsi Római Katolikus Egyházmegye párkapcsolati szakértőjének segítségével.

A jelenlegi megállapodást a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület kezdeményezte azzal a céllal, hogy a két szervezet együtt csatlakozzon a “Védőháló a családokért” felhíváshoz, melynek keretében Pécs mellett Szegeden, Kaposváron és Újvidéken is a házasság és a nagycsalád intézményét népszerűsítő előadásokat szerveznek.

A közös karitatív szerepvállalás a jövőben is folytatódik, valamint felvetődött egy délvidéki és drávaszögi térség felé irányuló nagycsaládos cserediákprogram megvalósításának ötlete.