“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Pécsi Kalandozások – Laskói Általános Iskola

A laskói, kopácsi és várdaróci alsó tagozatúak csoportja

2016. május 25-26-án a drávaszögi Laskói Általános Iskola tanulói vettek részt Pécsi Kalandozások programsorozatunkon. Az általunk felkínált lehetőséget összekötötték hagyományos éves iskolakirándulásukkal így két busszal, mintegy 80-an érkeztek Pécsre, diákok és tanáraik egyaránt.

Az alsó tagozatosok május 25-én egy napra érkeztek Pécsre, akiknek a Kosztolányi Dezső Céltársulás a belépőket, egyszeri étkezést és az idegenvezetést biztosította. Délelőtt a Zsolnay Negyed kiállításait nézték végig (Pirogránit Udvar, Rózsaszín Kiállítás, Zsolnay Manufaktúra, Varázstér), majd a városba mentek, ahol az ebédet követően végig sétáltak a történelmi Belvárosban. A kisiskolásokat az Új Nemzedék Központban Szijártó György Ágoston köszöntötte röviden, aki a határon túli iskolák támogatásának fontosságáról beszélt, majd egy kisfilmet nézhettek meg Pécsről. A program a Zsolnay Negyedben zárult, Kovács Gyula édességkészítő üzemének megtekintésével és cukorka kóstolóval, majd a Planetáriumban tartott előadás által.

A felső tagozatosok május 25-26-án először Szigetvárra látogattak a BGA támogatásával, majd Pécsett az ebéd és a szállás elfoglalását követően délután városnézésre mentek, ahol megcsodálták városunk nevezetességeit (Ókeresztény Sírkamrák, Barbakán, Szent István tér, Pécsi Székesegyház, Dzsámi, Széchenyi tér, Király utca, Nemzeti Színház). Másnap délelőtt az alsósokhoz hasonlóan a Zsolnay Negyedben tett séta, a Rózsaszín Kiállítás, Zsolnay Manufaktúra, Varázstér, Planetárium, majd ebéd után az édességkészítő műhely felkeresése zárta. Az iskolások végül Mohácsra utaztak.

A program 2016. június 6-7-én folytatódik, amikor a délvidéki Doroszlóról és Bácsgyulafalváról (Telecska) érkeznek iskolások Pécsre.