“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Pécsi Kalandozások: Bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskola

Csoportkép a Zsolnayban

2016. március 14-15-én indult útnak a Kosztolányi Dezső Céltársulás határon túli magyar iskolásoknak szóló diákutaztatási programja, a Pécsi Kalandozások, melynek keretében a bácsfeketehegyi Nikola Đurković Általános Iskola 40 fős csoportja tölthetett két napot Pécsett, felkeresve a város történelmi nevezetességeit, valamint végigjárva a Zsolnay Negyed csodáit. A diákok március 15-én, a városi ünnepségen is részt vettek, nemzeti ünnepünk alkalmából.

A program a Zsolnay Örökségkezelő Non-Profit Kft. támogatásával, a két szervezet közötti szoros együttműködésben valósult meg. Külön köszönet illeti a ZSÖK rendezvényszervező részélegének munkatársa, Horváth Gyula munkáját, aki ezúttal is kulcsszerepet vállalt a rendezvény lebonyolításában. A helyszínen a Kosztolányi Dezső Céltársulás pécsi és bácsfeketehegyi önkéntesei segítették a csoportot.

A kezdeményezés április első hetében folytatódik, amikor a drávaszögi Vörösmarti Általános Iskola felső tagozatos diákjaiból álló 40 fős csoport érkezik majd Pécsre a második turnus keretében.