“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Meghívó: Párkapcsolat felsőfokon – amit mindenki tud, és mégis sokan elrontanak…

Kedves Barátaink! Tisztelt Támogatóink!

A Kosztolányi Dezső Céltársulás azzal a céllal jött létre, hogy az egész Kárpát-medence, ideértve hangsúlyosan az anyaországot és a határon túli területeket is, magyar nyelvű fiatalságát a szülőföldön történő boldogulásban segíteni és ösztönözni tudja. Ehhez kapcsolódóan fontos, hogy tegyünk a Magyarországot sújtó demográfiai lejtmenet ellen és beszéljünk az okokról is.

A Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének pécsi vezetősége egyaránt arra jutott, hogy e téren a gazdasági aspektusok mellett óriási szerepet játszik, hogy a hagyományos ismerkedési formák eltűntek, az udvarlási szokások megváltoztak, a házasság intézménye, részben a médiának köszönhetően rengeteget veszített értékéből, s éppen emiatt a bizonytalan kapcsolatok, párválasztás, a házasság sokszor kitolódik, előtérbe kerülnek a szingli életformák.
Parkapcsolat_felsofokon_PLAKAT.inddMost a Kosztolányi Dezső Céltársulás és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének pécsi csoportja közös rendezvényt kezdeményez a Pécsi Tudományegyetemen, melynek során Nagy Péter, a Pécsi Római Katolikus Egyházmegye párkapcsolati szakértője érkezik intézményünkbe, hogy önismeretről, az egészséges párkapcsolatok kialakulásáról és a házasságról beszéljen az intézmény hallgatóinak. A rendezvénybe bekapcsolódik több egyetemi oktató is olyan szakterületekről, mint párkapcsolati pszichológia, családi gazdaságtan és jog [családjog, válóper] ), akik az egyetemi katedra mellett gyakorlati tapasztalattal is rendelkeznek a kérdésről.

A rendezvény a házasság hetén indul “Párkapcsolat felsőfokon – amit mindenki tud, és mégis sokan elrontanak…” címmel. Az előadások időpontjai:

2016. február 9. (kedd), 18.00
Ismerem-e azt, akinek társat keresek?

2016. március 1. (kedd), 18.00
Vonzásban – párkapcsolati típusok

2016. március 22. (kedd), 18.00
Csapdák és hazugságok hálójában

2016. április 12. (kedd), 18.00
Szakértői kerekasztal – beszélgetés meghívott szakértőkkel

A helyszín minden alkalommal a PTE BTK E540-es terme lesz.

A rendezvény fővédnöke: Herbert Gábort, Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület elnöke

Bővebb információ a rendezvényről Tóth Martin megbízott szervezőnél:
toth.martin@kosztolanyiceltarsulas.hu

Gyertek minél többen!