“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

70 horvátországi magyar óvodás kapott ajándékot a Kosztolányi Dezső Céltársulástól

A Kosztolányi Dezső Céltársulás 2015. december 23-án összesen 7 horvátországi magyar településen 70 óvodásnak adott át karácsonyi ajándékcsomagot.
Vörösmarton 16, Csúzán 7, Sepsén 3, Laskón 9, Várdarócon 12, Kopácson 16 óvodás és Kórógyon 7 gyermek kapott ajándékot.

DSCF8258
Csúzán a karácsonyi emlékműsor végén került sor az ajándékok átadására

Az átadásokra hat helyszínen az általános iskolában került sor, Csúzán az óvodában a karácsonyi műsor keretében.

Az ajándékok mellé egy a szülőkhöz szóló levelet is mellékeltünk, melyben az “A-modelles” (teljesen magyar nyelvű) iskola választásának előnyeire hívtuk fel a figyelmüket. Több településen a szülőkkel is sikerült találkoznunk és beszélgetünk velük az iskolaválasztásról.
Az átadásokra elkísért bennünket Vörösmarton Kollár Kinga iskola igazgatónő, Laksón, Várdarócon és Kopácson Kovácsevity Anna iskola igazgatónő és Varga Gábor a Bellyei Járás magyar képviselője, Kórógyon Kel Rózsika iskola igazgatónő, Sepsén Rajki Zoltán polgármester, Csúzán pedig Pinkert Renáta óvónő fogadta a küldöttséget. A Kosztolányi Dezső Céltársulást Barkóczi Csaba és Nagy Balázs képviselték.
Várdarócon Micheli Tünde az Új Magyar Képes Újság munkatársa készített felvételt az átadásról.

A program megvalósulását dr. Őri László, pécsi alpolgármester, valamint Molnár Balázs, az Antall József Tudásközpont pécsi irodavezetője támogatták.

Hasonló kezdeményezés egyébként már régebb óta működik Felvidéken, a Rákóczi Szövetség szervezésében, melynek eredményei ma már érzékelhetőek. Szeretnénk, ha hasonlóan pozitív tendenciák öveznék a drávaközi iskolaválasztást is. A Kosztolányi Dezső Céltársulás hosszútávú célja, hogy jövőre a szűkös keretek ellenére a vidéki települések mellett az eszéki HMOMK óvodáját is hasonló módon tudjuk támogatni.