“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Mikulás Jutalomhétvége – Pécs

DSCF8038
A topolyai Petőfi Sándor Cserkészcsapat a Petőfi szobornál Pécsett

A 2015. december 4-6-i hétvégén a topolyai Petőfi Sándor Cserkészcsapat hat legszorgalmasabb iskolás tagja vehetett részt a Kosztolányi Dezső Céltársulás által rendezett Mikulás Hétvégén. A rendezvény ötletgazdája Péter Tamás, topolyai származású egyetemista, a PTE Általános Orvostudományi Karának hallgatója volt, aki egyben otthon a Petőfi Sándor Cserkészcsapat törzstisztje.
A rendezvény során a gyerekek bejárták a híres Zsolnay Negyedet, felkeresték Pécs Város nevezetességeit, voltak a Kovács Gyula édességkészítő által üzemeltetett Nosztalgia Cukorka Látványmanufaktúrában, a Zsolnay Negyed Interaktív Varázstérében, a Planteráiumban, a Zsolnay Rózsaszín Kiállításon, kirándultak a Mecsekben, valamint bejárhatták az UNESCO világörökség részét képező Cella Septichorát. Este közösségépítő játékok és filmnézés volt a program. A rendezvény helyszínén a ZSÖK Non-profit Kft.-t Laknerné Brückler Andrea projektkoordinációs divízióvezető képviselte, s a Pécsi Fiatalok a Magyarságért önkéntesei, Dukai Edit, Mateescu Gabriel, Metzger József, Nagy Balázs, Péter Tamás, Vass Szabina és Barkóczi Csaba segédkezetek a kivitelezésben.
A programot a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány, a Zsolnay Örökségkezelő Non-profit Kft., valamint Őri László pécsi alpolgármester saját keretéből támogatta.