“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Kosztolányi Dezső Céltársulás a Szegedi Tudományegyetemen

Barkóczi Csaba, a Kosztolányi Dezső Céltársulás elnöke és Nagy Balázs főtitkár 2015. november 19-én Szegedre látogatott, ahol megalakult a KDCE egyetemi tagszervezete, az Újszeged területén működő Mikrobiológia Tanszéken, Homa Mónika, az intézmény biológus doktorjelöltjének vezetése mellett, akinek munkáját a háromtagú vezetőségben Baranyi Nikolett és Árgyelán János segítik. A Céltársuláshoz csatlakozott még Németh Veronika egyetemi oktató is, aki elkötelezett támogatója a határon túli magyarság ügyének.

szeged
Szegedi “kosztolányisok”

A szegedi fiatalok egy sajátos és teljesen önálló kezdeményezésként ezzel párhuzamosan gyűjtésbe kezdtek a délvidéki magyar családokat összefogó Kolibri Nagycsaládos Egyesület számára, melynek székhelye a Szabadka melletti kisvárosban, Hajdújáráson van. Jelezték, hogy terveik szerint az összegyűlt ruhákat, játékokat, tartós élelmiszereket decemberben szállítják majd az SZTE-ről délvidékre, mely program kapcsán a Mikrobiológia Tanszék vezetője, Vágvölgyi Csaba vállalta a közbenjárást az intézmény kisbuszának a hallgatók rendelkezésére állása ügyében. Az összegyűlt adományokat a Márton Áron Szakkollégiumban, a Biológiai Épületben, a Hermann Ottó Kollégiumban, a Móra Ferenc Kollégiumban, az Öthalmi Diáklakásoknál, a Károlyi Mihály Kollégiumban, az Irinyi Fénymásoló Szalonban, valamint a Szerves Kémia Tanszék titkárságán gyűjtik.

A pécsi hallgatók megígérték, hogy kapcsolatba lépnek a Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesülettel, segítségüket kérve a gyűjtésben, valamint a Határokon Túli Magyarságért Alapítvánnyal, s az ily módon összegyűlt adományokat még a decemberi szállítmány elindítása előtt eljuttatják Szegedre a szervezőknek.

A megbeszélés végén felvetődött annak ötlete is, hogy szegedi, pécsi, bajai és délvidéki partnereinkkel együtt egy közös csapatépítő hétvégére is sor kerülhet 2016 év elején.