“Megbízatásunk: a Nemzet!”

Legújabb bejegyzéseink:

Hírek hónapok szerint:

.

Oldal megosztása
a közösségi médián:

Csáky Pál előadása a PTE BTK-n

2015. november 3-án nagyfokú média érdeklődés és abszolút teltház mellett zajlott Csáky Pálnak, az Európai Parlament felvidéki magyar képviselőjének (Magyar Közösség Pártja) előadása a PTE BTK Politikai Tanulmányok Tanszéken, melyet a Kosztolányi Dezső Céltársulás, a Pécsi Fiatalok a Magyarságért Egyetemi Diákszövetség és a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány szervezett.

DSCF7821
Balról jobbra: Dukai Edit, Csáky Erzsébet, Csáky Pál és Dr. Gerner Zsuzsanna

Csáky Pált és feleségét, Csáky Erzsébet asszonyt először Dr. Gerner Zsuzsanna a PTE BTK dékán-helyettese fogadta, Barkóczi Csaba doktoranusz és Dukai Edit egyetemi hallgató társaságában, majd előadását megelőzően Csáky Pál rövid sajtótájékoztatót tartott a Bölcsész Kar Aulájában, ahol több helyi és környékbeli televíziós csatorna is interjút készített képviselő úrral.
Az előadás elején Pécs Város nevében, Őri László alpolgármester köszöntötte Csáky Pált és a rendezvényen megjelenteket.

DSCN7757
Barkóczi Csaba köszönti a vendégeket

A beszélgetésen, mely Barkóczi Csaba moderálása mellett zajlott, szóba került a migráns kérdés, az Európai Unió politikája és jövője, a felvidéki magyarság mindennapjait érintő politikai és társadalmi kérdések.
Az előadás utolsó harmadában a terep a közönségé volt, akik éltek is a lehetőséggel, hiszen a kérdések özöne miatt majd háromnegyed órával tovább tartott a beszélgetés.
Az este egy kellemes vacsorával zárult a szervezők, a városvezetés, valamint a Csáky házaspár részvételével az egyetem melletti Paulus Étteremben.